Aktivní škola
Tvořivé třídy
Montessori
Fakultní škola
Knihovna
Poslední příspěvky

V loňském školním roce jsme ve školní družině díky šablonám Operační program Jan Amos Komenský (OP JAK) s dětmi vyčerpali více než 250.000,- Kč.

Nejen že se ze šablon nakupovaly věci na tvoření do projektových týdnů nebo na workshopy, ale hlavně jsme pro děti mohli financovat celou řadu akcí. Byli jsme například na výstavách (Tajemná Indonesie v Palladiu, Andy Warhol v Centrall Gallery), divadelních představeních (Hamletek, Zátopek!, Rodinný trenažér, Princ na bílém koni, Zachraňte číslo 6!) a jedno divadelní představení jsme dokonce měli ve školní aule (Pipi Dlouhá Punčocha a dobrodružství v Praze). Navštívili jsme také různá muzea (Muzeum fantastických iluzí, Muzeum Kampa, Muzeum Karla Zemana, Muzeum Horažďovice, Národní Zemědělské muzeum, Muzeum čokolády, Muzeum perníku) nebo kina (filmy Planeta Praha, Národ velryb a Tonda, Slávka a kouzelné světlo). Také se děti podívaly do Krokodýlí ZOO v Holešovicích nebo do Světa medúz na Pankráci.

Většina akcí nám tematicky otevírala nebo uzavírala naše družinové projektové týdny nebo byly pořádané k příležitosti významných mezinárodních dnů tak, aby nám zapadaly do ročního plánu školní družiny. V rámci projektového týdne na téma Asie se například všechna oddělení vystřídala v solné jeskyni, kde si děti zacvičily jógu. Během tohoto týdne jsme také měli ve škole přednášku o ochraně vzácných opic žijících v Indonesii – kahau nosatých. To ale nebyla jediná přednáška, kterou děti ve školní družině slyšely. V návaznosti na projektový týden s Harrym Potterem měly děti přednášku o hadech a také shlédly v aule kouzelnické představení kouzelníka Magic Soukup. V rámci týdne „Zelená planeta“ byla přednáška o ochraně mořských želv a k příležitosti Mezinárodního dne Afriky měly děti přednášku o zvířatech savany. Dále jsme měli přednášku o chameleonech a želvách nebo o asistenčních psech, kam nám trenérky z organizace Helppes přivezly 2 asistenční pejsky ve výcviku a děti je tak mohly dokonce vidět v akci.

V neposlední řadě jsme do školy pozvali Mobilní Planetárium, díky kterému nám v tělocvičně vyrostla kopule planetária (na fotce nahoře), kde děti v rámci projektového týdne s Karlem Zemanem měly program a film Soumrak dinosaurů.

Všechny projektové týdny a jednotlivé akce jsou detailně rozepsány na stránkách školní družiny v sekci „Činnosti ŠD“ https://www.korunka.org/druzina/cinnosti-sd/ Můžete se zde také podívat na fotogalerie z jednotlivých akcí.

Takže pokud se chcete podobných akcí účastnit i vy, stačí jen chodit do družiny 😊 letos budeme v akcích (i v šablonách) pokračovat 😊

Za tým ŠD,

Bára Horáková

Napsat komentář