Aktivní škola
Tvořivé třídy
Montessori
Fakultní škola
Knihovna

Pokračování našeho montessori výletování

Jako všude ve školách koncem školního roku, vládne už i nás v montessori předprázdninová nálada a všichni už se těšíme na letní dny volna. Uplynulé týdny jsme si zpříjemnili dalšími výlety a řadou mimoškolních akcí.

1.E spolu s 1.D vyrazily na třídenní výlet do Jaroměře u Kaplice v jižních Čechách, kam je doprovodila i třída 4. A s Luckou Lhotákovou. Přestože je zaskočilo deštivé a chladné počasí, děti i dospělí si pobyt užili ve zdraví a dobré náladě. Všichni ocenili zejména stmelování napříč třídami a působení starších čtvrťáků, kteří se měli hezky k mladším dětem, podporovali je ve chvilkách stesku a pomáhali jim při balení a nošení kufrů. Děti si užily výlet do Českého Krumlova s obligátní návštěvou historického centra, zámku a pozorováním medvědů v Medvědím příkopu. Nechybělo ani večerní kino a old school diskotéka.

V úterý 18. června proběhl tradiční montessori piknik všech tříd ve Stromovce, děkujeme všem za účast a za milé setkání.

Děti ze třetího, čtvrtého a pátého ročníku se také společně vypravily na indiánskou stezku přežití do mratínského táborového areálu. Stezka se inspiruje tradičním způsobem života indiánských kmenů, které se musely spoléhat pouze na své znalosti a schopnosti. Děti si prostřednictvím osobního prožitku a hry vyzkoušely důležité techniky a dovednosti, které jsou nezbytné pro přežití v přírodě, jako například podání první pomoci, přefiltrování vody, rozdělání ohně, výhody spolupráce, sbalení evakuačního zavazadla, střelba z luku, přechod přes řeku a vhodná potrava.

Nevynechali jsme ani kulkturní zážitky, v divadle Ponec v pondělí čtvrťáci s páťáky viděli představení Birdboy, které je součástí festivalu Tanec Praha. Děti z trojročí si prohlédly Valdštejnskou zahradu a zašly si na zmrzlinu.

1.D si z pondělí na úterý užila rozlučkové přespávání ve škole. Hned následující den se všechny děti z montessori zúčastnily programu Lesní čarování v Kunratickém lese. Během projektového dopoledne, které si pro nás připravily Lesy Praha, se děti seznamovaly s tajemným světem lesa,  na čarovné lesní stezce poznávaly byliny, houby, přenesly se i do říše stromů a do mikrosvěta hmyzu.

Na čtvrtek chystáme den her, kdy si všichni mohou přinést svou oblíbenou stolní hru a zahrát si ji s kamarády napříč všemi montessori třídami. A v pátek po vysvědčení hurá do víru prááááááááááznin!

Ať jsou dlouhé, dobrodružné a krásné!

za montessori tým Zuzka

P. S.: Byl to skvělý a plodný školní rok, v září se shledáme v tom novém. Těšíme se!

Napsat komentář