Aktivní škola
Tvořivé třídy
Montessori
Fakultní škola
Knihovna

Montessori výletuje

S jarním počasím přišlo období školních výletů a my vám přinášíme zprávy o našich výpravách, které jsme s dětmi podnikli v průběhu května a června. V posledním květnovém týdnu jsme se se čtvrťáky a páťáky na tři dny vypravili do Vysokého Chlumce u Sedlčan. I když nám počasí zpočátku příliš nepřálo, nikdo si tím nenechal zkazit náladu a i přes občasný déšť jsme si užili pobyt v chatkách i spoustu her a sportovních aktivit, děti si vyzkoušely žonglování s míčky a šátky, flowerstick a diabolo. Navštívili jsme místní skanzen a zahráli si minigolf, uspořádali jsme dva táboráky a opékali buřty, hermelíny a marshmallowny. V průběhu celé výpravy se holky a kluci ve skupinkách starali o přípravu svačin a večeří, počínaje plánem jídelníčku podle stanoveného rozpočtu až po servírování. Po krásné procházce lesem jsme naši výpravu zakončili oblíbeným řízkem v restauraci U Radešínka v Počepicích.
Mezitím se děti z trojročí I.C vydaly na výlet do chaty V Zákoutí v Harrachově. Prošly se lesem k Mumlavským vodopádům, užily si celodenní výlet do Harrachova, včelí stezku a skokanské můstky, vyřádily se na louce a na trampolíně u chaty. Navštívily také Lesnické a myslivecké muzeum. Nechybělo opékání buřtů u ohně a různé hry. Den dětí oslavily kopečkem zmrzliny podle vlastního výběru. Zatímco kluci se věnovali karbanu, děvčata (včetně dospělých) si užila zkrášlovací procedury a relaxaci v podobě vlastního kosmetického, kadeřnického a masážního salónu. Některá děvčata se na schodech
zúčastnila mistrovství světa ve skákání pružinek.
Trojročí se také vypravila do minizoo ve Velké Chuchli. Cestou Iveta pozvala děti k návštěvě své zahrádky na sídlišti Barrandov, kde si mohly v kvízu vyzkoušet znalosti bylinek a dalších rostlin. V minizoo děti hledaly odpovědi na různé otázky o zvířatech a ptactvu, které zde chovají nebo léčí. Další výprava směřovala do Netluk, kde se děti z trojročí zúčastnily vzdělávacího programu Příběh potravin. Prohlédly si různé druhy plodin a jejich semínek – bylin, luštěnin, zeleniny a pochutnaly si na hrachových luskách. Navštívily také místní farmu, kde chovají krávy a telátka, která měla pochopitelně největší úspěch. Na velmi názorném trenažéru pak měly děti možnost vyzkoušet si dojení.
V plánu máme do konce školního roku ještě další akce a výlety. Těšíme se, že se vydaří a děti si je užijí stejně jako ty uplynulé.

za montessori tým

Zuzka

Napsat komentář