Aktivní škola
Tvořivé třídy
Montessori
Fakultní škola
Knihovna

Jaro v montessori třídách

Duben jsme v montessori odstartovali Nocí s Andersenem, tentokrát byli tématem přespávání ve škole hrdinové z knížek Astrid Lindgrenové. Starší děti si opět užily přípravu noční hry pro mladší kamarády. V pátek po přespání jsme si ve třídách připravili luxusní společnou snídani, jak jste se už mohli dočíst v našem předchozím příspěvku.
Dále se děti z 1.C a 1.E vypravily do oblíbeného divadla Minor na představení Jeníček a Mařenka. Na pohádkový muzikál divadla Kampa Jmenuji se Orel se byla podívat všechna trojročí. 22. dubna jsme si připomněli mezinárodní Den Země. V odpoledním monteklubu se děti z trojročí vypravily na Letnou sbírat odpadky, aby tak samy přispěly k ochraně životního prostředí.
Třídy 1.D a C. také absolvovaly workshop Důlek v Národním technickém muzeu. Interaktivní formou se seznámily s počátky dolování a světem hornin.
Ve dvojročí čtvrťáci s páťáky zpracovávali projekt podnebné pásy. V rámci skupinové práce si připravili skvělé prezentace a vyrobili pomůcky, které nám budou dále sloužit při práci v kosmické výchově.
Těšíme se na další společné květnové aktivity, čeká nás návštěva ZOO v Chuchli, program o včelách v NZM i školní výlety.

za montessori tým Zuzka

    Napsat komentář