Aktivní škola
Tvořivé třídy
Montessori
Fakultní škola
Knihovna

Víte, kde jsou ustájeni koně městské policie?

 Již podruhé jsme se vydali na návštěvu oddělení jízdní policie Správy hl. m. Prahy v Praze 8 Troji. I pro letošní druháčky byla dobrodružná už samotná cesta, protože tam i na zpáteční cestě jsme využili přívozy přes řeku Vltavu.

     Policisté z jízdního oddílu nás nejprve seznámili s historií a úkolech této policejní složky, ukázali nám výstroj a výzbroj, kterou při své práci používají, a pak jsme se vydali do stájí a na cvičiště. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací o koních, třeba co koně žerou, jaký mají denní režim, jak je policisté cvičí, jak se o ně starají nebo jak je přepravují.

     Na cvičišti jsme se dívali na cvičení dovedností policejních koní: ukázka chůze, cvalu a pohybu mezi kouřem z dýmovnice, procházení po ploše, kde byly naházeny různé neznámé předměty, probíhání skrz překážku a pod. Všechny děti sledovaly výcvik s velkým nadšením, potleskem koně povzbuzovaly a na závěr naší přednášky pak mohly koně pohladit.

 A protože bylo krásné počasí, cestou zpátky jsme se prošli po cyklotrase až k dalšímu přívozu a zpátky do školy jsme se vrátili plni dojmů ze společného dopoledne.

2.A, 2.B

Napsat komentář